Opleiding Ploegleider BHV

Een BHV-organisatie kan niet zonder een Ploegleider BHV. Deze medewerker geeft binnen uw organisatie leiding aan meerdere bedrijfshulpverleners. Dat vereist specifieke kennis en vaardigheden. Wij leiden uw medewerker(s) op tot gecertificeerd Ploegleider BHV. Centraal daarbij staan uw bedrijfssituatie en uw wensen. Dit zorgt voor maximaal rendement.

Stel opleiding samen

Inhoud cursus Opleiding Ploegleider BHV

Lesstof

Een ploegleider zorgt dat zijn BHV-ploeg oefent en geoefend blijft. Ook beheert en controleert hij de middelen van de ploeg. Tijdens een calamiteit geeft de Ploegleider BHV leiding aan meerdere BHV’ers. Dat vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Alle facetten komen aan bod tijdens deze opleiding. De Ploegleider BHV moet ook zelf een scenario uitzetten, dat wordt geoefend door de collega-cursisten.

Theorie-examen

Als afsluiting van de cursus maakt u een theorie-examen met meerkeuzevragen én een competentielijst. Deze lijst wordt afgetekend door de instructeur/examinator.

Praktijkexamen

U maakt ook een praktijkexamen. Dit is een praktijkoefening waarbij uw inzet wordt beoordeeld aan de hand van een verrichtingenlijst. Bij een succesvolle afronding van de opleiding krijgt u een certificaat. Dat kan een Quinton-certificaat zijn, maar ook een NIBHV- of KIWA-certificaat.

Open inschrijving

Volgt u met minder dan 6 collega’s de Ploegleider BHV? Of moet u snel iemand opleiden tot Ploegleider BHV? Quinton geeft de Ploegleider BHV via open inschrijving. Dit houdt in dat u de cursus volgt met medewerkers van andere organisaties. Een cursus Ploegleider BHV via open inschrijving staat regelmatig gepland.

Geldigheid van het certificaat

Ons certificaat is 1 jaar geldig. Voor behoud van het certificaat volgt de Ploegleider BHV een herhalingscursus.

Aantal deelnemers

Minimaal 6 medewerkers van dezelfde organisatie. Wilt u minder deelnemers opgeven? Kies dan uit onze open-inschrijfdata.

Liever e-learning

Het is ook mogelijk de Ploegleider BHV cursus te volgen met e-learning. U kunt de theorie tot u nemen op het moment dat het u het beste uit komt. De praktijkdag en het examen kunnen op 1 dag plaatsvinden. Wil u meer weten? Neem dan contact met ons op.

 

Kunnen wij u helpen?

Praktische informatie

Cursuslocatie:

Eén van de Quinton-opleidingscentra of incompany (bij u op locatie)

Cursusduur:

2 dagen

Inclusief

Lesboek

Cursusmateriaal

Koffie, thee en frisdrank

Luxe lunch

Examen

Certificaat en pas

Offerte aanvragen

Stel nu op basis van je eigen wensen een opleiding bij Quinton samen.

  

Wie zijn wij

Ervaar het opleidingscentrum

Op onze opleidingscentra trainen we scenario's in realistische omgevingen, inclusief rook-, vuur- en lichteffecten. Ook ervaart u hier de hitte van het vuur.

Lees meer