Ploegleider BHV

Ploegleider BHV

Cursus

Cursussen Ploegleider 1
Ploegleider BHV

Waarom een Ploegleider BHV?

Een Ploegleider BHV zorgt ervoor dat de protocollen en procedures van uw bedrijf, tijdens een ontruiming correct worden uitgevoerd. De medewerker treedt kundig op in geval van nood, stuurt één of meerdere BHV-ploegen aan en zorgt ervoor dat zowel medewerkers als bezoekers snel en efficiënt in veiligheid worden gebracht.

Ploegleider BHV

Taken van de ploegleider

Wanneer zich calamiteiten voordoen geeft de ploegleider operationeel leiding aan de verschillende BHV’ers binnen uw bedrijf. Vooral bij grotere BHV-organisaties waarin er meerdere BHV-ploegen actief zijn, is het aanstellen van een ploegleider dan ook essentieel.

In geval van nood wordt de ploegleider op een centrale plek in de organisatie opgesteld. Deze bepaalt vervolgens welke taken door verschillende BHV’ers worden uitgevoerd en stuurt de hulpverlening bij waar nodig. Ter ondersteuning van de ontruiming kan de ploegleider gebruikmaken van de BHV-ontruimingskoffer. Hierin zijn onder andere checklists voor verschillende scenario’s, plattegronden en andere hulpmiddelen opgenomen.

Zolang er zich geen calamiteiten voordoen checkt de ploegleider regelmatig of de beschikbare hulpmiddelen nog in orde zijn. Ook organiseert de ploegleider ontruimingsoefeningen in de BHV-organisatie om de noodzakelijke kennis en vaardigheden van de medewerkers bij te houden. De oefeningen simuleren een realistisch scenario, waarbij getoetst wordt of de protocollen en procedures uit het ontruimingsplan goed worden uitgevoerd.

Cursus Ploegleider BHV

Tijdens de cursus Ploegleider BHV worden medewerkers door middel van theorie en praktijk voorbereid op hun taken binnen de BHV-organisatie. Zij leren hoe ze leiding kunnen geven, hoe ze scenario’s en oefeningen uit kunnen zetten om de BHV-organisatie te trainen, hoe ze beschikbare hulpmiddelen controleren en hoe ze ervoor zorgen dat protocollen en procedures in geval van nood volgens plan worden uitgevoerd.

De cursus duurt twee dagen en wordt gegeven voor groepen vanaf zes personen. Dit kan voor medewerkers bij u op locatie of in een van onze oefencentra. Indien u minder dan zes medewerkers wilt opleiden, kunt u hen opgeven via onze open inschrijving.

Certificaat en herhaling

Na afronding van de cursus ontvangt de Ploegleider BHV een online certificaat. Het certificaat is een jaar geldig, waarna de ploegleider deel kan nemen aan een herhalingsdag om de certificering te behouden. Tijdens deze dag wordt eventuele nieuwe en relevante informatie voor rol gedeeld. Verder worden er uitsluitend praktijkoefeningen uitgevoerd om de benodigde vaardigheden opnieuw te toetsen.

Cursussen Ploegleider 2
Terug naar overzicht

Ontruimingsoefening

Als ploegleider is oefenen met het aansturen van de BHV-organisatie essentieel om goed te kunnen handelen in geval van nood. Quinton biedt een ontruimingsoefening waarin het ontruimingsplan getoetst wordt. Tijdens deze oefening wordt de ploegleider ondersteund door een specialist, waarbij zij gebruikmaken van de BHV-ontruimingskoffer indien deze voor uw bedrijf beschikbaar is.

Reanimatie cursus ADO Den Haag|Medische staf ADO Den Haag reanimeert|Reanimatiecursus bij ADO Den Haag

Leid uw Ploegleider BHV op om in geval van calamiteiten operationeel leiding te geven aan de verschillende BHV’ers in uw organisatie.

Cursus Ploegleider BHV direct aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in of vraag een offerte aan via Mijn Quinton

Aantal personen *
Locatie *
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam + Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoon *
E-mail *

Offerte Ploegleider BHV

Vul hieronder uw gegevens in en dan ontvangt u zo snel mogelijk een offerte.

Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam *
Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *