EHBO-cursus

EHBO-cursus

Cursus

Cursussen Ehbo 1
EHBO-cursus

Waarom een EHBO-cursus?

Een EHBO-cursus helpt om ziektebeelden te herkennen waardoor men tijdig en juist kan handelen bij ongevallen. Waar medewerkers met de BHV-cursus de basisbehandeling bij eerste hulp leren, breiden zij dit tijdens de EHBO-cursus uit met aanvullende kennis en vaardigheden. Zo weet u zeker dat er juist gehandeld kan worden bij calamiteiten.

EHBO-cursus volgen

De EHBO-cursus wordt volledig gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. Tijdens de cursus worden theorie en praktijk afgewisseld, waarbij medewerkers leren om op de juiste manier te handelen bij ongevallen en hulp te verlenen bij stoornissen in de vitale functies of shock.

Een belangrijk onderdeel van de cursus is reanimatie en het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator), waarmee het hartritme van een slachtoffer hersteld kan worden. 

Daarnaast leren medewerkers ziektebeelden herkennen, alert te zijn op stoornissen in het bewustzijn of de ademhaling en leren zij stilstand in de bloedsomloop te signaleren. Ook leren zij ernstige uitwendige wonden en bloedingen, ontwrichting en botbreuken, letsel door kou of warmte, vergiftiging, oogletsels en elektriciteitsongevallen behandelen. Hierbij komen onder andere verbandleer en het gebruik van hulpmiddelen aan bod.

De cursus is zowel bij u op locatie te volgen als binnen een van onze oefencentra. U kunt gebruikmaken van de open inschrijving of een groep EHBO’ers van uw organisatie aanmelden voor een gezamenlijke training.

AED-bediening

De cursisten worden geïnformeerd over de wijze waarop zij kunnen handelen bij hartfalen of wanneer zij zien dat iemand bewusteloos is, zowel met als zonder ademhaling. Zij leren wanneer reanimatie en AED-bediening ingezet moeten worden en passen de bijbehorende handelingen direct toe op een LOTUS-slachtoffer.

EHBO-certificaat

Tijdens het laatste dagdeel van de cursus wordt er een examen afgenomen door een onafhankelijk examenteam van het Oranje Kruis. Hierin worden zowel de theoretische kennis als de praktische vaardigheden van de cursist getoetst. Na succesvolle afronding van het examen ontvangen de deelnemers een digitaal EHBO-certificaat. Dit certificaat is twee jaar geldig.

EHBO-herhaling

Om de certificering te behouden dienen de cursisten aan te kunnen tonen dat zij nog altijd over de benodigde kennis en competenties beschikken. Tijdens de EHBO-herhaling frissen we dan ook de kennis op, bespreken we eventuele wijzigingen in richtlijnen en oefenen we met realistische scenariotrainingen.

Bedrijfshulpverlening en EHBO

Sommige medewerkers beschikken naast EHBO ook over een BHV-certificaat. Deze medewerkers kunnen hun EHBO-competenties deels toetsen tijdens een op maat samengestelde herhaling van de BHV-cursus. Zo kunnen zij het aantal dagen voor herhaling van beide cursussen beperken.

Terug naar overzicht

Kinder-EHBO

Tijdens de EHBO-cursus komt EHBO aan kinderen al kort aan de orde. Met de specialisatie in Kinder-EHBO worden de competenties en vaardigheden uitsluitend gericht op kinderen. Een praktische cursus die verplicht is binnen onder andere basisscholen en kinderdagverblijven, maar ook gebruikt wordt door gastouders en binnen de Jeugdzorg.

Reanimatie cursus ADO Den Haag|Medische staf ADO Den Haag reanimeert|Reanimatiecursus bij ADO Den Haag

Een EHBO-cursus voor uw medewerkers? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden bij u op locatie.

Cursus EHBO-cursus direct aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in of vraag een offerte aan via Mijn Quinton

Aantal personen *
Locatie *
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam + Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoon *
E-mail *

Offerte EHBO-cursus

Vul hieronder uw gegevens in en dan ontvangt u zo snel mogelijk een offerte.

Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam *
Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *