Kinder-EHBO

Hoe moet u optreden in geval van een ongeval of ziekteverschijnselen bij een kind? De cursus Kinder EHBO leert u wat u het best kunt doen, ook als deskundige hulp nog niet ter plaatse is. Deze 1-daagse cursus is bedoeld voor medewerkers van kinderdagverblijven, crèches en naschoolse opvang. De cursus is ook bestemd voor ouders. We kunnen de cursus zelfs bij u thuis geven, voor een groep ouders.

Stel opleiding samen

Inhoud cursus Kinder-EHBO

Cursus in 1 dag

U krijgt inzicht in de verschillen tussen zuigelingen, kinderen en volwassenen die van belang zijn voor het verlenen van eerste hulp. Denk aan lichaamsbouw, gedrag bij ongeval en ziekte en de manier waarop u hierop het best reageert. U leert ook eerste hulp verlenen aan zuigelingen en kinderen met een stoornis in de vitale functies en met plaatselijk letsel.

Kinder-EHBO workshop

Heeft u kinderen of zijn er veel kinderen in de kenniskring? Dan is het ook interessant om een Kinder-EHBO workshop bij u thuis (ook in de avond) te organiseren.

Examen

Het examen bestaat uit een theoretisch en een praktisch examen. Bij voldoende resultaat krijgt u het certificaat ‘Eerste Hulp bij Kinderen’ van Quinton.

Documentatie (optioneel)
‘Eerste Hulp aan Kinderen’ – Oranje Kruis

Geldigheid van het certificaat

Het certificaat is 2 jaar geldig. Om het certificaat geldig te houden, volgt u jaarlijks een herhalingscursus. Dan wordt beoordeeld of u nog voldoet aan de competentie-eisen.

Aantal deelnemers

Minimaal 6 deelnemers, maximaal 12 deelnemers.

 

Kunnen wij u helpen?

Praktische informatie

Cursuslocatie:

Eén van de Quinton-opleidingscentra of incompany (bij u op locatie)

Cursusduur:

1 dag
Voor u thuis is een aangepast programma ook mogelijk

Inclusief

(optioneel) Lesboek

Cursusmateriaal

Koffie, thee en frisdrank

Luxe lunch

Certificaat

Offerte aanvragen

Stel nu op basis van je eigen wensen een opleiding bij Quinton samen.

  

Wie zijn wij

Ervaar het opleidingscentrum

Op onze opleidingscentra trainen we scenario's in realistische omgevingen, inclusief rook-, vuur- en lichteffecten. Ook ervaart u hier de hitte van het vuur.

Lees meer