Reanimatiecursus

Reanimatiecursus

Cursus

Cursussen Reanimantienaed 1
Reanimatiecursus

Waarom een reanimatiecursus?

Tijdens de reanimatiecursus leren uw medewerkers hoe zij moeten handelen bij het uitvallen van vitale functies, hoe zij reanimatietechnieken toepassen en op welke manier een AED hen kan helpen levens te redden. Zorg dat uw medewerkers snel kunnen handelen en schrijf ze direct in voor een reanimatiecursus op uw locatie.

Reanimatiecursus volgen

Reanimatie en AED

Veelvoorkomende handelingen bij een ongeval zijn het gebruik van diverse reanimatietechnieken en een AED. Wanneer uw medewerkers een hartstilstand snel kunnen herkennen en acuut de juiste handelingen uit kunnen voeren wanneer vitale functies uitvallen, zijn zij in staat om levens te redden.

In een cursus van een dagdeel brengen wij uw medewerkers de beginselen van reanimatie en het gebruik van de AED bij. Zij leren hoe zij om moeten gaan met het slachtoffer en op welke manier zij een reanimatie het beste kunnen aanpakken. Hiervoor oefenen zij de procedures samen met collega’s op een reanimatiepop, waarbij zij leren hoe de pads van de AED op de juiste manier op het slachtoffer worden aangebracht.

Omgang met AED

Indien uw bedrijf beschikt over een AED dient er altijd een medewerker aanwezig te zijn die hiermee om kan gaan. Door de reanimatiecursus aan zo veel mogelijk medewerkers aan te bieden bent u er zeker van dat er altijd iemand beschikbaar is die de AED kan bedienen. Hoewel deze zeer gebruiksvriendelijk is en men gesproken instructies krijgt bij het gebruik, is het belangrijk dat medewerkers ook weten hoe zij de schokken van het apparaat combineren met de juiste reanimatietechnieken. Borstcompressies en beademingen geeft het apparaat tenslotte niet.

Naast het praktische gebruik leren uw medewerkers tijdens de cursus hoe zij de AED moeten onderhouden. Denk hierbij onder meer aan het maken van afspraken over het tijdig vervangen van de batterijen, het herkennen van storingen en het vernieuwen van de pads.

Reanimatiecursus volgen

Medewerkers kunnen de reanimatiecursus volgen op uw locatie of in een van onze landelijke oefencentra. Hierbij trainen zij in groepen met realistische scenario’s, zodat zij weten hoe zij moeten handelen in geval van nood.

In het kader van duurzame inzetbaarheid en algehele veiligheid leidt Quinton zo veel mogelijk mensen op in reanimatie en AED. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een reanimatiecursus als onderdeel van een teamdag of bij een zakelijk evenement waarin veiligheid centraal staat. Hoe meer mensen deze technieken kunnen toepassen, hoe veiliger werkend Nederland wordt.

Certificaat reanimatiecursus

Na succesvolle afronding van de reanimatiecursus ontvangen uw medewerkers een online certificaat. Dit certificaat is één jaar geldig. Medewerkers kunnen hun kennis en vaardigheden hiermee niet alleen inzetten binnen uw bedrijf, maar zich ook aanmelden als burgerhulpverlener. De burgerhulpverlener biedt eerste hulp tot de ambulance ter plaatse is. Zij zetten hun vaardigheden in voor een veiligere leefomgeving en ontvangen een melding wanneer iemand in de buurt een hartstilstand krijgt. 

Herhaling reanimatiecursus

Om het certificaat van de reanimatiecursus te behouden dienen uw medewerkers een herhaling te volgen. In een dagdeel worden hun kennis en vaardigheden opnieuw getoetst om te beoordelen of deze voldoen aan de competentie-eisen. Ook voor de inzet als burgerhulpverlener is het belangrijk deze vaardigheden bij te houden.

Terug naar overzicht

Reanimatie met de Hololens

De Hololens biedt een unieke ervaring bij het leren reanimeren. Gebruikmakend van een bril met virtual reality kunnen uw werknemers de reanimatiecursus op iedere plek en op ieder moment doorlopen. De trainer in de bril kijkt mee, instrueert uw medewerkers en geeft direct feedback op hun manier van handelen.

Reanimatie cursus ADO Den Haag|Medische staf ADO Den Haag reanimeert|Reanimatiecursus bij ADO Den Haag

Help uw medewerkers snel te handelen bij een ongeval met een cursus voor reanimatie en AED bij u op locatie.

Cursus Reanimatiecursus direct aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in of vraag een offerte aan via Mijn Quinton

Aantal personen *
Locatie *
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam + Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoon *
E-mail *

Offerte Reanimatiecursus

Vul hieronder uw gegevens in en dan ontvangt u zo snel mogelijk een offerte.

Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam *
Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *