Hololens

Hololens

Online leren

Onlineleren Hololens 1
Hololens

Waarom de Hololens?

Met de Hololens benut u de nieuwste ontwikkelingen voor reanimatie en AED-gebruik. Bij deze mixed-reality-bril bevindt de instructeur zich ín de software. Uw medewerkers ontvangen hun instructies dan ook via de bril en krijgen direct terugkoppeling op hun handelingen. Dit maakt oefenen met reanimeren tijd- en ruimte-onafhankelijk.

Wat is de Hololens?

De Hololens is een mixed-reality-bril die hologrammen in de werkelijkheid projecteert waarmee interactie mogelijk is. Door de bril heen blijft de ruimte zichtbaar. Het scannen van een QR-code op de bijbehorende reanimatiepop brengt de virtuele wereld dan ook tot leven in de omgeving van de cursisten. Zij krijgen eerst een algemene instructievideo te zien over het gebruik van de Hololens, waarna hun virtuele reanimatie-instructeur uw medewerkers laat zien welke series van handelingen zij moeten verrichten.

De 3D-projecties maken het oefenen met de Hololens zeer realistisch. De Hololens zorgt ervoor dat de reanimatiepop echt een mens lijkt en dat het net is of de trainer zich daadwerkelijk in de ruimte bevindt. Zo volgt de Hololens de bewegingen van uw cursist via de handen. In de projecties zien de cursisten hoe zij een AED-koffer aanpakken van hun instructeur, kunnen zij het shirt van het slachtoffer openknippen in de virtuele omgeving en verandert de kleur in diens gezicht tijdens de reanimatie.

Na het oefenen van de handelingen kunnen de cursisten zelfs officieel reanimatie-examen doen via de bril, erkend door het Oranje Kruis.

Toepassingsgebieden van de Hololens

Het voordeel van de Hololens is dat deze altijd en overal te gebruiken is. Of uw medewerkers nu op het werk of thuis willen trainen, de Hololens maakt dat u niet meer aan tijden en locaties van cursussen gebonden bent. Het enige wat uw medewerkers nodig hebben, zijn de bril met een gebruikerslicentie en de bijbehorende reanimatiepop. Vervolgens kunnen zij zo lang en veel oefenen als zij willen om de handelingen bij een reanimatie volledig eigen te maken.

De Hololens wordt indien gewenst ook aangeboden als onderdeel van de praktijktrainingen in het cursusaanbod van Quinton. Tijdens de les oefenen de cursisten zowel via de bril als klassikaal onder begeleiding van een reanimatiespecialist.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van de Hololens tijdens een teambuildingdag voor uw personeel. Door de bril te koppelen aan een monitor kunnen de andere aanwezigen meekijken terwijl een van uw medewerkers de reanimatie uitvoert. Zo kunnen zij de manier van handelen bij elkaar zien en van elkaar leren om hun reanimatievaardigheden te verbeteren.

Demonstratie en uitleg

Om de Hololens bij u op locatie te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat er iemand is die weet hoe u met de techniek omgaat. Voorafgaand aan het gebruik van de Hololens komen wij dan ook bij u op locatie voor een demonstratie van de mogelijkheden. Hierbij geven we uw contactpersoon direct een korte training over de werking van de Hololens, mogelijke oplossingen bij eventuele storingen en een uitleg van de informatie die uw medewerkers nodig hebben om de apparatuur te gebruiken. Daarna kunt u zelf met de Hololens aan de slag.

Terug naar overzicht

Quinton staat voor:

EHBO

De Hololens kan worden benut in het oefenen met reanimeren tijdens de praktijktraining van de EHBO-cursus. Met deze cursus breiden uw medewerkers hun kennis en ervaringen verder uit. Zo leren zij naast reanimeren onder andere ziektebeelden te herkennen, stilstand in ademhaling en bloedsomloop te signaleren en uitwendig letsel te behandelen.

Reanimatie cursus ADO Den Haag|Medische staf ADO Den Haag reanimeert|Reanimatiecursus bij ADO Den Haag

Maak gebruik van de nieuwste ontwikkelingen en train uw medewerkers waar en wanneer u maar wilt met de Hololens.

Demonstratie Hololens aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in of vraag een offerte aan via Mijn Quinton
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*
Contactgegevens
Voornaam*
Tussenvoegsel
Achternaam*
Telefoon*
E-mail*