Opleiding BHV

Elk bedrijf is verplicht de bedrijfshulpverlening te regelen. Dit door een of meerdere medewerkers aan te stellen als BHV’er. Bij Quinton bent u verzekerd van de beste opleiding voor uw medewerkers. Daarbij staan uw bedrijfssituatie, de RI&E en uw wensen centraal. Onderscheidend is ook onze persoonlijke aandacht. Onze gedegen BHV-cursus omvat de modules Brandbestrijding en Eerste Hulp.

Stel opleiding samen

Inhoud cursus Opleiding BHV

De BHV-cursus bestaat uit twee modules met een examen.

Module Eerste hulp

In de module Eerste Hulp leert u meer over: eerstehulpverlening, vitale functies, reanimatie & AED-bediening, stabiele zijligging, verstikking, botbreuken, ontwrichtingen, verstuikingen, brandwonden, shock, wonden, dekverband en wonddrukverband. Tijdens de lesdag wisselen we theoretische lesstof af met scenario-oefeningen.

Module Brandbestrijding

In deze module komen aan bod: Arbowetgeving en bedrijfshulpverlening, wat is brand, wat te doen bij brand, kleine blusmiddelen, een beginnende brand bestrijden, ontruimen en communicatie.

Het examen

Elke module sluit af met een schriftelijk examen. Bij succesvolle afronding krijgt u een certificaat. Rondt u één van beide modules met een voldoende af? Dan krijgt u een certificaat voor alleen dat onderdeel.

Open inschrijving

Volgt u met minder dan 8 collega’s een BHV-cursus? Of moet u snel iemand opleiden tot BHV’er? Quinton geeft BHV-cursussen via open inschrijving. Dit houdt in dat u de cursus volgt met medewerkers van andere organisaties. Een BHV-cursus via open inschrijving gaat altijd door, ook bij weinig inschrijvingen. Een prettige zekerheid.

Geldigheid van het certificaat

Ons BHV-certificaat is 1 jaar geldig. Om het certificaat geldig te houden, volgt u jaarlijks een herhalingstraining.

Aantal deelnemers

De BHV-cursus via open inschrijving gaat in principe altijd door, ook bij een beperkt aantal deelnemers. Wilt u meer dan 8 medewerkers opgeven voor een BHV-cursus? Of nog meer op uw organisatie gerichte scenario’s trainen? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Liever e-learning

Het is ook mogelijk de BHV-cursus te volgen met e-learning. U kunt de theorie tot zich nemen op het moment dat het u het beste uit komt. Tijdens de ééndaagse praktijkdag zullen we praktijkhandelingen van beide modules behandelen. Wil u meer weten? Kijk bij de cursus BHV online.

 

Kunnen wij u helpen?

Praktische informatie

Cursuslocatie:

Eén van de Quinton-opleidingscentra of incompany (bij u op locatie)

Cursusduur:

2 dagen

Inclusief

Lesboek

Cursusmateriaal

Koffie, thee en frisdrank

Luxe lunch

Examen

Certificaat en pas

Offerte aanvragen

Stel nu op basis van je eigen wensen een opleiding bij Quinton samen.

  

Wie zijn wij

Ervaar het opleidingscentrum

Op onze opleidingscentra trainen we scenario's in realistische omgevingen, inclusief rook-, vuur- en lichteffecten. Ook ervaart u hier de hitte van het vuur.

Lees meer