Beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Cursus

Beheerder BMI
Beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Waarom een BBMI

Als u een brandinstallatie heeft binnen uw bedrijf, is het verplicht hier een beheerder voor aan te stellen, de BBMI. Deze verzorgt het beheer, onderhoud en de bediening van de brandmeld- en ontruimingsinstallatie. Zo bent u er te allen tijde zeker van dat de installatie naar behoren functioneert.

BBMI

Brandmeldinstallatie en ontruimingsalarminstallatie

Wat te doen als er een storing is in uw brandmeldinstallatie, als deze niet goed lijkt te werken of u de verkeerde knop indrukt in een noodsituatie?

De beheerder brandmeldinstallatie, ofwel BBMI, garandeert de werking en veiligheid van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie. Hij of zij zorgt ervoor dat uw installatie bediend wordt, dat er periodiek controles plaatsvinden en dat problemen voorkomen worden door preventief onderhoud.

Met een goed getrainde BBMI kunt u er zeker van zijn dat uw brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie naar behoren functioneert en de veiligheid van uw medewerkers en bezoekers op de werkvloer geborgd is.

Cursus BBMI

De cursus BBMI vindt plaats in groepen binnen uw bedrijf of in een van onze oefencentra. Indien u kiest voor een cursus bij u op locatie kan de lesstof worden aangepast, gericht op de installatie die bij u aanwezig is. Zo weten uw medewerkers direct na afloop hoe zij met deze apparatuur om moeten gaan.

Tijdens de cursus leren uw medewerkers alles over de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie. We behandelen de techniek en activiteiten van een installatie en de bijbehorende taken die door de beheerder worden vervuld. Denk hierbij aan het verhelpen van eventuele storingen, de opbouw, werking en bediening van de apparatuur en uiteraard hoe de installatie gecontroleerd en onderhouden wordt.

Naast de periodieke controle en het onderhoud is het registreren en rapporteren van gegevens in het logboek een belangrijke taak van de BBMI. Door goed te weten aan welke eisen het apparaat moet voldoen, kan uw medewerker eventuele problemen tijdig signaleren. Het logboek verantwoordt de genomen maatregelen, geeft inzicht in de staat van de apparatuur en helpt zo technische problemen te voorkomen.

BBMI-certificaat

Na afronding van de cursus ontvangen uw medewerkers een online certificaat van deelname. Dit certificaat is onbeperkt geldig. Alhoewel een herhaling van de materie niet noodzakelijk is, raden wij uw medewerkers aan de ontwikkelingen op het gebied van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties te blijven volgen. Zo zijn zij altijd op de hoogte van nieuwe mogelijkheden en oplossingen wanneer zich problemen voordoen met de huidige installatie.

Terug naar overzicht

Ontruimingsoefening

Het beheer van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie bereidt uw bedrijf voor op signalering en melding van calamiteiten. De ontruimingsoefening geeft u de gelegenheid om de kennis en vaardigheden van de BBMI te toetsen in de praktijk. Bovendien geeft het u inzicht in de werking van de protocollen die worden gevolgd.

Reanimatie cursus ADO Den Haag|Medische staf ADO Den Haag reanimeert|Reanimatiecursus bij ADO Den Haag

Verzeker uw bedrijf van een goed werkende brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie door het opleiden van een BBMI.

Cursus Beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) direct aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in of vraag een offerte aan via Mijn Quinton

Aantal personen *
Locatie *
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam + Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoon *
E-mail *

Offerte Beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Vul hieronder uw gegevens in en dan ontvangt u zo snel mogelijk een offerte.

Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam *
Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *