Kinder-EHBO

Kinder-EHBO

Cursus

Cursussen Kinderehbo 1
Kinder-EHBO

Kinder-EHBO toepassen

Medewerkers van onder meer basisscholen, kinderdagverblijven en naschoolse opvang zijn verplicht een cursus Kinder-EHBO te volgen. De cursus helpt uw medewerkers diverse ziektebeelden bij kinderen te herkennen, zodat zij effectief kunnen reageren in geval van nood. Dit kan zowel bij u op locatie als in een van onze landelijke oefencentra.

EHBO voor kinderen

EHAK

Eerste hulp aan kinderen, ook wel EHAK genoemd, is een specialisme binnen de EHBO. Ten opzichte van de reguliere EHBO-cursus wordt hierbij gekeken naar de verschillen tussen volwassenen, kinderen en zuigelingen. Zo zijn er onder meer verschillen in de lichaamsbouw van kinderen, het gedrag dat zij kunnen vertonen tijdens ziekte of een ongeval en de manier van reanimeren.

Voor organisaties die met kinderen werken is het verplicht een aparte cursus Kinder-EHBO te volgen. Denk bijvoorbeeld aan eerstehulpverlening binnen crèches, kinderdagverblijven, scholen en naschoolse opvang. Ook gastouders en Jeugdzorg worden met deze cursus ondersteund om veilig te handelen bij ziekte en ongevallen. 

Cursus Kinder-EHBO

In de cursus Kinder-EHBO leren medewerkers juist te handelen bij eerste hulp aan kinderen en zuigelingen. Door middel van theorie en praktijkopdrachten leren zij wat hen te doen staat wanneer een ongeval zich voordoet. Een belangrijk onderdeel hiervan is hoe zij kinderziektes, ziekteverschijnselen en vergiftiging snel kunnen herkennen.

Tijdens de cursus komen ook reanimatie en het gebruik van de AED aan bod. Door te oefenen met verschillende reanimatiemethoden zijn uw medewerkers voorbereid op stoornissen in de vitale functies. Daarnaast gaan we aan de slag met verbandleer waarbij de deelnemers meer leren over het behandelen van kleine verwondingen.

Kinder-EHBO op uw locatie

Wij geven de cursus Kinder-EHBO aan groepen vanaf acht medewerkers. Dit kan zowel in een van onze oefencentra als bij u op locatie. Tijdens de cursus leren uw medewerkers in één dag de belangrijkste kennis en vaardigheden toepassen voor eerste hulp aan kinderen. In de cursus verwerken we realistische risicoscenario’s die binnen uw bedrijf regelmatig kunnen voorkomen. Zo bent u er zeker van dat uw medewerkers de cursus afronden met relevante kennis en vaardigheden voor zowel de kinderen als de rest van het personeel.

Certificaat en herhaling

Na afronding van de cursus ontvangen de deelnemers online hun certificaat. Dit certificaat is twee jaar geldig, zolang de cursisten jaarlijks deelnemen aan een herhalingscursus. Tijdens de herhaling wordt in een dagdeel vastgesteld of de cursisten nog altijd voldoen aan de gestelde competentie-eisen. Ook worden zij op dit moment bijgepraat over eventuele veranderingen binnen de richtlijnen van EHBO.

Terug naar overzicht

Online leren met de BHV-campagne

Een van de belangrijkste onderdelen voor bedrijfshulpverlening en EHBO is het bijhouden van uw kennisniveau. De BHV-campagne biedt hier een online programma voor dat volledig kan worden ingericht naar de behoeften van uw organisatie. Medewerkers krijgen regelmatig nieuwe informatie en worden getoetst op relevante scenario’s om hun kennis op peil te houden.

Reanimatie cursus ADO Den Haag|Medische staf ADO Den Haag reanimeert|Reanimatiecursus bij ADO Den Haag

Leer uw medewerkers snel te handelen bij eerste hulp aan kinderen. Neem contact op voor een cursus bij u op locatie.

Cursus Kinder-EHBO direct aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in of vraag een offerte aan via Mijn Quinton

Aantal personen *
Locatie *
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam + Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoon *
E-mail *

Offerte Kinder-EHBO

Vul hieronder uw gegevens in en dan ontvangt u zo snel mogelijk een offerte.

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt ons een offerte met hierin een prijsopgave voor de gevraagde cursussen.

Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam *
Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *