Ontruimingsplattegrond

Ontruimingsplattegrond

Advies

Advies Plattegronden
Ontruimingsplattegrond

Gebruik van plattegronden

Een veiligheidsplattegrond is noodzakelijk voor bedrijven met een brandmeldinstallatie of een hoog risico. De ontruimingsplattegrond geeft de aanwezigen in uw pand daarnaast direct zicht op de kortste vluchtroute in geval van calamiteiten. Doordat de plek waar zij zich bevinden op de plattegrond is aangegeven, kunnen zij zich gemakkelijker oriënteren.

Ontruimingsplattegrond maken

Ontruimingsplattegrond

Een ontruimingsplattegrond toont uw bezoekers en personeel de snelste vluchtroutes om bij calamiteiten veilig op de verzamelplaats te komen. Doordat op deze plattegrond ook de locatie wordt aangegeven waar zij op dit moment zijn, is het voor hen gemakkelijker om hun weg te vinden binnen het gebouw. Naast vluchtroutes zijn op de ontruimingsplattegrond ook de locaties van (hand)brandblusmiddelen, handbrandmelders, evacuatiemiddelen en technische afsluiters duidelijk weergegeven.

Veiligheidsplattegrond

Aan het ontruimingsplan wordt de veiligheidsplattegrond toegevoegd. Deze geeft een algeheel overzicht van de indeling van uw pand. Zo krijgt u per verdieping een beeld van de inrichting op de werkvloer, inclusief de locatie van doorgangen en nooduitgangen. Bovendien is hierop, net als bij de ontruimingsplattegrond, duidelijk inzichtelijk waar bestrijdingsmiddelen en technische aansluitingen te vinden zijn. Het grote verschil met een ontruimingsplattegrond is dat er geen advies gegeven wordt van de snelste vluchtroutes. De exacte locatie waar iemand zich bevindt is hierop namelijk niet zichtbaar.

NEN 1414

Zowel de ontruimingsplattegrond als de veiligheidsplattegrond worden opgesteld conform NEN 1414. Hiervoor worden in eerste instantie de aangeleverde plattegronden omgezet in werktekeningen. Vervolgens maakt een specialist van Quinton een inventarisatie van het gebouw en worden alle noodzakelijke details en aandachtsgebieden verder ingetekend.

Onze kennis en ervaring met plattegronden volgens de NEN-normen zorgt ervoor dat u altijd een exacte weergave van de locatie ontvangt. De plattegronden worden op de juiste manier gedraaid ten opzichte van vluchtroutes, (nood)uitgangen, melders en brandblusmiddelen. Ook wordt er gebruikgemaakt van herkenbare kleuren en de nieuwste veiligheidssymbolen. Bovendien kunnen de plattegronden met veiligheidsinstructies indien nodig in meerdere talen worden aangeleverd.

Oplevering van de plattegronden

U ontvangt de plattegronden zowel op papier als digitaal. Hierbij kunt u voor de papieren versie kiezen uit verschillende formaten, materialen en bij de stijl van uw bedrijf passende lijsten. Denk hierbij aan kliklijsten, acryl plattegrondhouders en aluminium lijsten. De digitale versie kan onder meer worden gebruikt als naslagwerk voor uw BHV-organisatie.

Terug naar overzicht

Ontruimingsoefening

Essentieel voor een goede ontruiming zijn niet alleen de plattegronden, maar ook vertrouwdheid met de te volgen procedures. Het is dan ook verstandig om regelmatig een ontruimingsoefening uit te voeren. Hiermee toetst u het ontruimingsplan en krijgt u direct zicht op de gebieden waar aanpassingen of aanvullende maatregelen nodig zijn.

Reanimatie cursus ADO Den Haag|Medische staf ADO Den Haag reanimeert|Reanimatiecursus bij ADO Den Haag

Neem contact met ons op voor plattegronden van uw locatie of het opstellen van een compleet ontruimingsplan.

Offerte Ontruimingsplattegrond

Vul hieronder uw gegevens in en dan ontvangt u zo snel mogelijk een offerte.

Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam *
Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *