SUCCESVOLLE REANIMATIECURSUS VOOR SPELERS ADO DEN HAAG

SUCCESVOLLE REANIMATIECURSUS VOOR SPELERS ADO DEN HAAG

Nieuws

Reanimatiecursus ADO Den Haag
SUCCESVOLLE REANIMATIECURSUS VOOR SPELERS ADO DEN HAAG

Deze week volgden selectiespelers van het eerste elftal van ADO Den Haag een reanimatiecursus. Normaal gesproken is deze cursus alleen voorbehouden aan de medische en technische staf, maar kwam er vanuit de spelersgroep de nadrukkelijke wens om deze cursus ook te volgen. De reanimatiecursus, die zich op verzoek van de spelers niet alleen richtte op volwassenen maar ook op het reanimeren van kinderen en baby’s, bood een breed scala aan levensreddende vaardigheden.

De cursus, gefaciliteerd door Quinton BHV, een toonaangevende aanbieder van trainingen op het gebied van bedrijfshulpverlening, omvatte uitgebreide instructies over reanimatietechnieken en het gebruik van een AED. De spelers werden getraind in het herkennen van tekenen van een hartstilstand en het toepassen van correcte reanimatiestappen om de overlevingskansen van slachtoffers te vergroten. Leonard van Spronsen van Quinton BHV: “Er zijn in de afgelopen jaren in de voetbalstadions een aantal incidenten geweest, waarbij je ziet dat er bij sommigen onzekerheid of paniek uitbreekt. Door deze training weten de spelers wat ze moeten doen en kunnen ze bepaalde situaties herkennen.” De spelers toonden zich leergierig tijdens de training. “Het is goed om de interesse bij de spelers te zien, ze stellen goede vragen”, aldus Van Spronsen.

De reanimatiecursus werd afgesloten met een certificaatuitreiking, waarbij alle deelnemers een officieel certificaat ontvingen. Bart van Hintum, selectiespeler van ADO Den Haag: “Verplichten kun je zo’n cursus niet, maar het zou goed zijn als elke club dit zou doen. De kans is natuurlijk klein dat je het een keer meemaakt, maar als je onverhoopt in een situatie komt is het goed om te weten wat je moet doen.“

Bron: adodenhaag.nl

Kunnen wij u helpen?

Neem contact op

Quinton staat voor:

Kunnen wij iets voor u betekenen?

Stuur ons dan een bericht

Cursus SUCCESVOLLE REANIMATIECURSUS VOOR SPELERS ADO DEN HAAG direct aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in of vraag een offerte aan via Mijn Quinton

Aantal personen *
Locatie *
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam + Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoon *
E-mail *