“Politiemensen weten wat het is om elke dag risico te lopen”

“Politiemensen weten wat het is om elke dag risico te lopen”

Nieuws

“Politiemensen weten wat het is om elke dag risico te lopen”
Erik Akerboom, Korpschef van politie

5 juni 2018 – Erik Akerboom, korpschef van politie en Ambassadeur van de landelijke Dag van de Bedrijfshulpverlening (BHV) verbindt de dagelijkse veiligheid met risico lopen. Dit doet hij in zijn bijdrage voor de landelijke Dag van de BHV 2018. Deze is gebaseerd op het thema van dit jaar: ‘Veiligheid kent slechts één tijd… op tijd.’

Akerboom: “Politiemensen weten wat het is om elke dag risico te lopen. Zij doen een stap naar voren wanneer het gevaarlijk wordt. Het belang van een veilige en gezonde werkomgeving heeft -ook binnen de eigen politieorganisatie- een hoge prioriteit. Ik werk graag mee aan de bewustwording bij alle Nederlanders om het belang van BHV’ers te onderstrepen. Iedereen wil toch een veilige (werk)omgeving?”

Met veilige (werk)omgeving haakt Akerboom in op zijn statement van 2016. Hierin noemt hij het belang voor de samenleving dat BHV’ers ook in vrije tijd, op straat, bijspringen als de nood aan de man of vrouw komt. “Hulp verleen je niet vanwege de wet, maar uit het hart en met gezond verstand.”

Ieder jaar kent Dag van de BHV een speciaal thema. Het thema van 2018 is tweeledig: 1. nut en noodzaak van op tijd en direct handelen door adequate BHV’ers, 2. met ‘op tijd’ wordt het belang van preventie -veiligheid versus risico lopen- benadrukt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat 80% van de ongelukken gebeurt vanwege gedrag en omdat regels niet worden nageleefd.

De zevende editie van Dag van de BHV vindt plaats op maandag 5 november 2018. Deelnemende organisaties vragen die dag aandacht voor de inzet van hun BHV’ers en zetten hen extra in het zonnetje.

Voor de volledige bijdrage van Ambassadeur Erik Akerboom klik hier.

Voor het wetenschappelijk onderzoek klik hier.

Kunnen wij u helpen?

Neem contact op

Quinton staat voor:

Kunnen wij iets voor u betekenen?

Stuur ons dan een bericht

Cursus “Politiemensen weten wat het is om elke dag risico te lopen” direct aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in of vraag een offerte aan via Mijn Quinton

Aantal personen *
Locatie *
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam + Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoon *
E-mail *