PERSBERICHT: Korpschef van politie Erik Akerboom nieuw boegbeeld Dag van de BHV

PERSBERICHT: Korpschef van politie Erik Akerboom nieuw boegbeeld Dag van de BHV

Nieuws

EHBO
PERSBERICHT: Korpschef van politie Erik Akerboom nieuw boegbeeld Dag van de BHV

Korpschef van politie Erik Akerboom nieuw boegbeeld Dag van de BHV

Erik Akerboom is per direct het nieuwe boegbeeld van de landelijke Dag van de BHV. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven. “Met groot genoegen neem ik die taak van hem over,” aldus Akerboom. In een verklaring zet Akerboom uiteen waarom bedrijfshulpverleners belangrijk zijn voor de politie. “Wij ervaren telkens weer van nabij hoe nuttig en noodzakelijk BHV’ers zijn.” Hij doelt hiermee niet alleen op de inzet tijdens werkuren binnen het eigen bedrijf, maar ook breder richting het publieke domein. De korpschef benadrukt het belang voor de samenleving dat BHV’ers ook in vrije tijd, op straat, bijspringen als de nood aan de man of vrouw komt. “Hulp verleen je niet vanwege de wet, maar uit het hart en met gezond verstand.” Ten aanzien van de eigen organisatie: “Als korpschef ben ik trots op de circa achtduizend BHV’ers die mijn organisatie telt. Wij kunnen het belang van de bedrijfshulpverleners niet vaak en luid genoeg uitdragen. Daarom ondersteun ik namens zo’n 65.000 collega’s de Dag van de BHV ten volle.”

Dag van de BHV vindt dit jaar plaats op maandag 7 november. Binnen de deelnemende organisaties wordt deze Dag de niet-BHV’ers gevraagd extra aandacht te hebben voor de inzet van de BHV-collega’s. Sleutelwoorden voor Dag van de BHV zijn besef, waardering en support.

‘Voor 112 is er de BHV’

De landelijke Dag van de BHV vindt dit jaar voor het vijfde achtereenvolgende jaar plaats. Ieder jaar wordt een thema aan de Dag verbonden. Het thema voor 2016 dat eerder dit jaar is bepaald luidt: ‘Voor 112 is er de BHV’. Sylvester Bennema, namens de organisatie van Dag van de BHV: “Wij voelen ons enorm vereerd dat de korpschef ons nieuwe boegbeeld is. Dag van de BHV heeft als slogan “Ik doe het ook voor jou!”. Om de collega’s – en ieder ander zoals Erik Akerboom ook stelt – te laten beseffen voor wie de BHV’er zich inzet, in die eerste minuten voordat de professionele hulpverlening arriveert. Daardoor rust er een grote verantwoordelijkheid op de schouders van de BHV’er. Dat de korpschef dit benadrukt en zijn waardering er over uitspreekt, daar zijn wij uiteraard ongelooflijk blij mee.”

De gehele uitspraak van Erik Akerboom is te lezen op de website van Dag van de BHV: http://www.dagvandebhv.nl

Zie ook de website van de politie:

https://www.politie.nl/nieuws/2016/juli/12/korpschef-nieuwe-boegbeeld-bedrijfshulpverlening.html

Kunnen wij u helpen?

Neem contact op

Quinton staat voor:

Kunnen wij iets voor u betekenen?

Stuur ons dan een bericht

Cursus PERSBERICHT: Korpschef van politie Erik Akerboom nieuw boegbeeld Dag van de BHV direct aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in of vraag een offerte aan via Mijn Quinton

Aantal personen *
Locatie *
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam + Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoon *
E-mail *