En de Bedrijfshulpverlener van het Jaar 2017 is…

En de Bedrijfshulpverlener van het Jaar 2017 is…

Nieuws

EHBO
En de Bedrijfshulpverlener van het Jaar 2017 is…

…Ron Pietersen van KPN in Den Haag! De jury van Dag van de BHV heeft Pietersen uit 40 kandidaten verkozen tot BHV’er van het Jaar 2017. Pietersen werkzaam als netwerkbeheerder bij KPN, is vanochtend om 10.00 uur met deze heuglijke mededeling verrast door Sylvester Bennema, juryvoorzitter van Dag van de BHV. Fragment uit het juryoordeel: “Op een tomeloze, belangeloze en enthousiaste wijze op én buiten het werk, verantwoordelijkheid nemen als hulpverlener en de BHV uitdragen en in praktijk brengen.”

De verkiezing is een belangrijk onderdeel van de landelijke Dag van de BHV en vindt dit jaar voor het zesde achtereenvolgende jaar plaats. Aan de titel is een speciaal ontworpen award en een geldprijs van  € 1000,- verbonden, evenals  € 1000,- ter schenking aan een goed doel. De WisselAward zal Pietersen worden overhandigd door Richard Ooms, BHV’er van het Jaar 2016 werkzaam bij VGZ in Arnhem. Afgevaardigden van het gekozen goede doel zullen aanwezig zijn om de cheque in ontvangst te nemen. De officiële en feestelijke prijsuitreiking vindt maandag 6 november om 16.00 uur plaats bij KPN in Den Haag.

KPN twee keer in Top 5, zo ook Rijkswaterstaat

Op de 1e plaats is dus geëindigd Ron Pietersen van KPN, Den Haag. Op de eervolle 2e plaats Chris Verbrugge van Veiligheidsregio Haaglanden, Den Haag. Op de 3e plaats: Robert van Barreveld, Rijkswaterstaat, Zwolle. Op plaats 4, ook een KPN-medewerker: Erik van Beek, werkzaam KPN, Rotterdam. En op een nog steeds prachtige 5e plaats staat Bert Wigchert van Rijkswaterstaat, Haarlem. Het juryoordeel leest u hier. Alle namen en de organisatie waarvoor de genomineerden werkzaam zijn, staan vermeld op de website van Dag van de BHV.

Ambassadeur Dag van de BHV Erik Akerboom, korpschef van politie

De verkiezing richt zich op de inzet van de bedrijfshulpverlener. Dit kan een daadwerkelijke inzet zijn zoals een reanimatie of de algehele inzet en betrokkenheid ten aanzien van de bedrijfshulpverleningsorganisatie of ook in het publieke domein. De functie van een BHV’er tijdens een inzet is duidelijk, maar juist ook op andere momenten vertoont een grote groep BHV’ers een sterk verantwoordelijkheidsgevoel ten aanzien van veiligheid en gezondheid. Ambassadeur Erik Akerboom noemt bedrijfshulpverleners ‘stille krachten’. Akerboom: “Daarom ondersteun ik – en met mij 65.000 politiecollega’s – de Dag van de BHV van harte. Om het belang van de BHV te onderstrepen en de burgers ervan te doordringen hoe doorslaggevend deze stille krachten zijn als elke seconde telt. Inderdaad, 24/7×52=365. Altijd en overal paraat om de helpende hand te bieden.”

40 gegadigden voor de titel

Lag de verhouding man/vrouw in 2016 nog dicht bij elkaar – 21 mannen, 19 vrouwen en 2 teams – dit jaar is dat niet het geval. Dit jaar waren de mannen het best vertegenwoordigd: 32 mannelijke tegen 8 vrouwelijke kandidaten. De genomineerden zijn werkzaam bij diverse organisaties door het hele land, van Groningen tot Maastricht en op Aruba. Binnen dit deel van het Koninkrijk der Nederlanden schenken organisaties ook vandaag – en ook wel een hele week – weer aandacht aan Dag van de BHV, zo ook op Nederlandse ambassades wordt deelgenomen. Nieuw dit jaar zijn deelnemers uit Vlaanderen, België.

Over Dag van de BHV

Met Dag van de BHV wordt iedere eerste maandag van november landelijk aandacht gevraagd voor de inzet van alle circa 500.000 bedrijfshulpverleners die Nederland rijk is. Besef, waardering en support zijn sleutelwoorden voor deze Dag. Binnen de deelnemende organisaties, jaarlijks ruim 900 unieke namen, wordt de niet-BHV’er gevraagd zich te realiseren dat hun BHV-collega zich inzet juist voor de ander. De slogan luidt: ‘Ik doe het ook voor jou!’

Ambassadeur van Dag van de BHV, korpschef van politie Erik Akerboom, zei in 2016 over BHV’ers: “Hun nabijheid, alertheid en doeltreffendheid voorkomen veel ellende en betekenen regelmatig het verschil tussen leven en dood. Niet alleen tijdens hun werkuren. Bedrijfshulpverleners springen ook op straat bij als de nood aan de man of vrouw komt. Hulp verleen je nu eenmaal niet vanwege de wet, maar uit het hart en met gezond verstand.”

Kunnen wij u helpen?

Neem contact op

Quinton staat voor:

Kunnen wij iets voor u betekenen?

Stuur ons dan een bericht

Cursus En de Bedrijfshulpverlener van het Jaar 2017 is… direct aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in of vraag een offerte aan via Mijn Quinton

Aantal personen *
Locatie *
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam + Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoon *
E-mail *