Dag van de BHV 2020

Dag van de BHV 2020

Nieuws

|Trots op onze BHV||
Dag van de BHV 2020

Het is de eerste maandag van november. Het is de “Dag van de BHV” 2020. Op deze dag worden alle BHV’ers in het zonnetje gezet. Want zij zetten zich in voor iets dat ons allemaal aangaat en verdienen daarom onze waardering.

Ondanks dat de kantoorgebouwen grotendeels leeg zijn, houden de BHV’ers hun kennis en handelingen up to date. Onze ervaring is dat er meer geoefend wordt met de theorie door middel van e-learning en aangepaste (contactloze) praktijkdagen. De BHV’ers denken mee aan een veilige en verantwoorde wijze van trainen om straks klaar te staan als de kantoren weer open mogen.

Trots op onze BHV

BHV’er van het Jaar 2020

Gefeliciteerd Rob de Ruijter – BHV’er van het Jaar 2020

Rob de Ruijter, werkzaam bij Ymere in Amsterdam mag zich de kersverse BHV’er van het Jaar 2020 noemen. Hij volgt hierin Marlies Venema van het Elkerliek ziekenhuis uit Helmond op. Ton Baas, juryvoorzitter en voorzitter Stichting Dag van de BHV, verraste De Ruijter vanochtend telefonisch met de uitverkiezing uit een eerder gekozen Top 5 genomineerden. Uit het juryoordeel: “De jury is van mening dat hij zeer alert als bedrijfshulpverlener gebruik heeft gemaakt van zijn kennis en vaardigheid om op te treden bij incidenten ook buiten het bedrijf: op straat. Rob de Ruijter is met recht een BHV’er van wie je kunt zeggen: “Dan vertrouw ik op jou.”  De uitreiking van de Award vindt vanmiddag om 16.00 uur plaats op het kantoor van Ymere in Amsterdam.

“De onafhankelijke jury van de Stichting Dag van de BHV is van oordeel dat Rob de Ruijter op grond van zijn inzet bij meerdere incidenten op straat de titel ‘BHV’er van het Jaar 2020’ verdient. De belangrijkste overweging van de jury is dat hij zeer alert als bedrijfshulpverlener gebruik heeft
gemaakt van zijn kennis en vaardigheid om op te treden bij incidenten ook buiten het bedrijf: op straat. Een levend voorbeeld van de uitspraak van Korpschef Henk van Essen: “De nabijheid, alertheid en professionaliteit van bedrijfshulpverleners kan het verschil betekenen tussen leven en dood”. Rob reanimeerde iemand op straat met behulp van de AED van het bedrijf en hielp daarnaast ook een ander, die bij een reddingsactie te water was geraakt en niet meer op de kade kon komen. De jury merkt op dat Rob het vermogen heeft om te reflecteren na een ingrijpende gebeurtenis zoals een reanimatie. Door zijn gevoel te delen met anderen, kan hij de gebeurtenis verwerken en staat hij weer paraat wanneer dat nodig is. Rob de Ruijter is met recht een BHV’er van wie je kunt zeggen: “Dan vertrouw ik op jou.” De jury is van mening dat Rob een voorbeeld is voor anderen en hiermee álle BHV’ers in de schijnwerpers weet te zetten”.

Op een prachtige tweede plaats is een team van twee BHV’ers geëindigd: Peter van der Sman en Walter van Krieken van PostNL in Den Hoorn. Samen wisten zij een calamiteit op kantoor tot een goed einde te brengen. Proficiat!

Kunnen wij u helpen?

Neem contact op

Quinton staat voor:

Kunnen wij iets voor u betekenen?

Stuur ons dan een bericht

Cursus Dag van de BHV 2020 direct aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in of vraag een offerte aan via Mijn Quinton

Aantal personen *
Locatie *
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam + Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoon *
E-mail *