Protocol EHBO-, BHV- en reanimatiecursussen gereed!

Protocol EHBO-, BHV- en reanimatiecursussen gereed!

Nieuws

Brancheprotocol veilig trainen
Protocol EHBO-, BHV- en reanimatiecursussen gereed!

Wij zijn trots. Het protocol om EHBO-, BHV- en reanimatiecursussen te kunnen geven in de nieuwe anderhalvemetermaatschappij is gereed. De Nederlandse Reanimatie Raad (NRR), het NIBHV, het Oranje Kruis, het Rode Kruis en de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN) hebben dit protocol gezamenlijk opgesteld.

In veel beroepsbranches is het verplicht om een EHBO of BHV-cursus te volgen om een beroep uit te kunnen oefenen. Dit geldt onder meer voor BHV-ers, pedagogisch medewerkers, medewerkers van hulpdiensten en paramedici en burgerhulpverleners. Daarbij is het voor organisaties en bedrijven van cruciaal belang dat de bedrijfshulpverleners de juiste kennis hebben van eerste hulp en bedrijfshulpverlening. Met deze kennis vergroten de overlevingskansen van een slachtoffer aanzienlijk, zoals bijvoorbeeld bij een ongeval, onwelwording of ontruiming tijdens werktijd. BHV en EHBO-cursussen zijn dan ook noodzakelijk voor de continuering van dagelijkse werkzaamheden binnen instellingen, bedrijven en andere organisaties.

Veilig trainen tijdens de COVID-19 pandemie

Het brancheprotocol heeft als doelstelling om veilig te kunnen herstarten met (praktisch) onderwijs van EHBO-, BHV- en reanimatiecursussen, binnen de door het RIVM gestelde maatregelen. In het protocol staan op hoofdlijnen de richtlijnen voor hoe een EHBO-, BHV- of reanimatiecursus doorgang kan vinden. Denk aan hygiënemaatregelen, hoe de vaardigheden te oefenen met behulp van (reanimatie)oefenpoppen, looproutes etc. De detailinvulling wordt vervolgens per organisatie verder uitgewerkt. Quinton is de laatste hand aan het leggen aan deze invulling en zal deze zo spoedig al mogelijk delen.

Download het definitieve protocol hier.

Heeft u vragen over het protocol of de invulling die wij hieraan geven? Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via 088-0103400 of verkoop@quintonbhv.nl

Kunnen wij u helpen?

Neem contact op

Quinton staat voor:

Kunnen wij iets voor u betekenen?

Stuur ons dan een bericht

Cursus Protocol EHBO-, BHV- en reanimatiecursussen gereed! direct aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in of vraag een offerte aan via Mijn Quinton

Aantal personen *
Locatie *
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam + Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoon *
E-mail *