Bedrijfshulpverlener van het jaar 2019 bekend!

Bedrijfshulpverlener van het jaar 2019 bekend!

Nieuws

Bedrijfshulpverlener van het jaar 2019 bekend!

Van Aruba naar Helmond: Marlies Venema is verkozen tot Bedrijfshulpverlener van het Jaar 2019

Maandag 4 november 2019 – Marlies Venema, werkzaam in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond mag zich de kersverse Bedrijfshulpverlener (BHV’er) van het Jaar noemen. Zij volgt hierin Francis Odor uit Aruba op. De jury heeft Venema uit 19 kandidaten verkozen tot BHV’er van het Jaar 2019. Om 10.00 uur heeft Ton Baas, juryvoorzitter en voorzitter Stichting Dag van de BHV, haar telefonisch verrast met de mededeling. Fragment uit het juryrapport: “De jury stelt dat niet genoeg kan worden benadrukt hoe belangrijk een “motor” is voor het goed functioneren van de BHV-organisatie. Een BHV’er om trots op te zijn en waar je graag op vertrouwt als organisatie.” De officiële en feestelijke uitreiking vindt vanmiddag om 16.00 uur plaats in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.

Videoboodschap Erik Akerboom
De verkiezing is een belangrijk onderdeel van de landelijke Dag van de BHV en vindt dit jaar voor het achtste achtereenvolgende jaar plaats. Aan de titel is een speciaal ontworpen award en een geldprijs van € 1000,- verbonden, evenals € 1000,- ter schenking aan een goed doel. De WisselAward zal dit jaar niet persoonlijk, door de vorige BHV’er van het Jaar, worden overhandigd. Ambassadeur Erik Akerboom neemt de honneurs voor Odor waar en spreekt Venema toe via een persoonlijke videoboodschap. Een afgevaardigde van het gekozen goede doel zal eveneens aanwezig zijn om de cheque in ontvangst te nemen.

Top 3
Niet op de eerste maar op een eervolle tweede plaats is geëindigd: Giomar Arendsz, Water en Energiebedrijf Aruba, Santa Cruz Aruba. Op een prachtige derde plaats: Gerard van Maurik werkzaam bij Upfield in Rotterdam. Alle namen en de organisatie waarvoor de 19 genomineerden werkzaam zijn, staan vermeld op de website van Dag van de BHV.

Korpschef én Boegbeeld
In een interview waaraan ook de CEO van PostNL Herna Verhagen en CEO ProRail John Voppen deelnamen, zegt Akerboom vanuit zijn functie als korpschef: “Het thema van 2019 ‘Dan vertrouw ik op jou’? is passend en sluit aan bij de rol die de politie in de samenleving heeft. Een zeer gewenste situatie die overigens niet altijd vanzelfsprekend is en mijns inziens regelmatig om zelfreflectie vraagt. Maar gelet op het enthousiasme van de BHV’ers die ik gesproken heb en de intentie van het korps om te blijven werken aan het professionaliseren van de BHV-organisatie heb ik er alle vertrouwen in dat het vraagteken achter het thema verdwijnt en het een vanzelfsprekendheid wordt.” En als Ambassadeur Dag van de BHV stelt Akerboom: “Goed opgeleide BHV’ers zijn onmisbaar. Niet alleen voor de veiligheid van de collega’s die werken in onze panden, maar ook voor de vele bezoekers. Om dit belang te onderstrepen én om mijn waardering voor alle BHV’ers binnen en buiten de politie te benadrukken heb ik mij als boegbeeld aan Dag van de BHV verbonden. Binnen is veiligheid, net zo belangrijk als buiten.” Het Magazine Dag van de BHV Editie 2019 is online beschikbaar en maakt onderdeel uit van het promotiepakket.

Over de verkiezing
Uit een geheel geanonimiseerd overzicht waarin alle nominaties staan vermeld kiest de jury de top 3. De verkiezing richt zich op de inzet van de bedrijfshulpverlener. Dit kan een daadwerkelijke inzet zijn zoals een reanimatie of de algehele inzet en betrokkenheid ten aanzien van de bedrijfshulpverleningsorganisatie of ook in het publieke domein. De functie van een BHV’er tijdens een inzet is duidelijk, maar juist ook op andere momenten vertoont een grote groep BHV’ers een sterk verantwoordelijkheidsgevoel ten aanzien van veiligheid en gezondheid.

Kunnen wij u helpen?

Neem contact op

Quinton staat voor:

Kunnen wij iets voor u betekenen?

Stuur ons dan een bericht

Cursus Bedrijfshulpverlener van het jaar 2019 bekend! direct aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in of vraag een offerte aan via Mijn Quinton

Aantal personen *
Locatie *
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam + Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoon *
E-mail *