Bedrijfshulpverlener van het Jaar 2016 is bekend!

Bedrijfshulpverlener van het Jaar 2016 is bekend!

Nieuws

EHBO
Bedrijfshulpverlener van het Jaar 2016 is bekend!

Richard Ooms van VGZ in Arnhem verkozen tot Bedrijfshulpverlener van het Jaar 2016!

Maandag 7 november 2016 – De jury van Dag van de BHV heeft Richard Ooms van VGZ verkozen tot BHV’er van het Jaar 2016. Ooms, werkzaam als Projectmanager IT bij de Coöperatie VGZ op het hoofdkantoor in Arnhem, is vanochtend telefonisch om 10.00 uur met deze heuglijke mededeling verrast door Sylvester Bennema, juryvoorzitter van Dag van de BHV.

Uit het juryoordeel: “Zoveel daadkracht en doortastendheid, weet van doorpakken. Verzint onder de omstandigheden een creatieve oplossing, kijkt verder dan de calamiteit. Is beheerst blijven optreden en handelen onder de omstandigheden. Erkende goede organisatie door de professionele (ambulance) hulpverleners.”

Aan de titel is een speciaal ontworpen award en een geldprijs van  € 1000,- verbonden, evenals    € 1000,- ter schenking aan een goed doel. De officiële en feestelijke prijsuitreiking vindt om 16.00 uur plaats bij VGZ in Arnhem. Een afgevaardigde van het gekozen goede doel (Hartstichting) zal eveneens aanwezig zijn om de cheque in ontvangst te nemen. De wisselAward zal Ooms worden overhandigd door zijn voorganger, Maurice Linders van MGG Netherlands BV uit Tegelen. De verkiezing is een belangrijk onderdeel van de landelijke Dag van de BHV en vindt in 2016 voor het vijfde achtereenvolgende jaar plaats.

Top 5 close finish

De puntenverdeling binnen de top 5 lag dicht bij elkaar. Op de 2e plaats is geëindigd Lisette van Sinttruije van Albert Heijn in Schoonhoven. Op een gedeelde 3e plaats staan Ad Hermans van VDL Steelweld te Breda en Charlie Beemer van KPN in Beek. Op plaats 5 Raymond Buskop, werkzaam bij het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek.

42 kandidaten, onder wie uit Aruba

In dit lustrumjaar waren er maar liefst 42 kanshebbers voor de eretitel. Totaal 21 mannen, 19 vrouwen en twee BHV-teams waren genomineerd voor de prestigieuze titel. Evenals vorig jaar heeft Aruba ook dit jaar deelgenomen aan de verkiezing. Alle namen en de organisatie waarvoor de genomineerden werkzaam zijn, staan vermeld op de website van Dag van de BHV. http://www.dagvandebhv.nl/bhv-er-van-het-jaar-2016/genomineerden

Korpschef politie Erik Akerboom is boegbeeld Dag van de BHV

Akerboom stelt over bedrijfshulpverleners: “Hun nabijheid, alertheid en doeltreffendheid voorkomen veel ellende en betekenen regelmatig het verschil tussen leven en dood. Niet alleen tijdens hun werkuren. Bedrijfshulpverleners springen ook op straat bij als de nood aan de man of vrouw komt. Hulp verleen je nu eenmaal niet vanwege de wet, maar uit het hart en met gezond verstand. Wij kunnen het belang van de bedrijfshulpverlener niet vaak en luid genoeg uitdragen. Daarom ondersteun ik namens zo’n 65.000 collega’s de Dag van de BHV ten volle.”

Over Coöperatie VGZ

Coöperatie VGZ is een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk. VGZ werkt namens ruim 4 miljoen klanten, samen met zorgaanbieders en patiënten, aan zinnige zorg in Nederland. Dat is betere zorg voor de patiënt tegen lagere kosten. Dat doet VGZ voor hun klanten van vandaag en om de zorg ook in de toekomst betaalbaar en toegankelijk te houden.

Over Dag van de BHV

Met Dag van de BHV wordt iedere eerste maandag van november landelijk aandacht gevraagd voor de inzet van alle circa 500.000 bedrijfshulpverleners die Nederland rijk is. Besef, waardering en support zijn sleutelwoorden voor deze Dag. Binnen de deelnemende organisaties, jaarlijks ruim 900 unieke namen, wordt de niet-BHV’er gevraagd zich te realiseren dat hun BHV-collega zich inzet juist voor de ander. De slogan luidt: ‘Ik doe het ook voor jou!’

Kunnen wij u helpen?

Neem contact op

Quinton staat voor:

Kunnen wij iets voor u betekenen?

Stuur ons dan een bericht

Cursus Bedrijfshulpverlener van het Jaar 2016 is bekend! direct aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in of vraag een offerte aan via Mijn Quinton

Aantal personen *
Locatie *
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam + Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoon *
E-mail *