Aanscherping coronamaatregelen: aangekondigde harde lockdown treft BHV, EHBO-, reanimatie- en veiligheidscursussen.

Aanscherping coronamaatregelen: aangekondigde harde lockdown treft BHV, EHBO-, reanimatie- en veiligheidscursussen.

Nieuws

Aanscherping coronamaatregelen: aangekondigde harde lockdown treft BHV, EHBO-, reanimatie- en veiligheidscursussen.

Gisteravond kondigde Premier Rutte tijdens een toespraak aan dat Nederland in lockdown gaat om het toenemende aantal besmettingen een halt toe te roepen. Dit heeft flinke gevolgen voor nogal wat branches, waaronder de sector voor BHV-, EHBO-, reanimatie- en veiligheidscursussen.

De lockdown betekent in de praktijk dat er in principe geen bijeenkomsten of evenementen mogen plaatsvinden. Opnieuw een bittere pil. BHV-, EHBO-, basale reanimatie- (BLS en PBLS) en veiligheidscursussen zullen voorlopig vooral online gegeven worden. Praktijkcursussen kunnen alleen plaatsvinden indien de veiligheid van medewerkers of de continuïteit ( denk aan organisaties die wel open mogen blijven) in het gedrang komt. Uiteraard binnen de richtlijnen en protocollen. Een situatie die in ieder geval tot 19 januari van kracht is.

Veiligheid op de werkvloer
Het kabinet vraagt opnieuw om zoveel mogelijk thuis te blijven en op afstand te werken. Nogal wat werkgevers krijgen daardoor de komende tijd te kampen met onderbezetting.

Het Rode Kruis, Het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening, de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN) vragen werkgevers om goed na te denken over hoe ze de veiligheid op de werkvloer in deze situatie tóch kunnen garanderen, voor alle mensen die door de aard van hun werk niet thuis kúnnen werken.

Zorg er in elk geval voor dat er altijd iemand aanwezig is die getraind is om bij incidenten eerste hulp te kunnen verlenen en kan optreden bij een brand en/of ontruiming. Dit helpt om letsel en schade te beperken en de bedrijfscontinuïteit te borgen. Indien de bedrijfscontinuïteit door onderbezetting van de bedrijfsnoodorganisatie in het geding komt treden organisatie en opleider met elkaar in overleg om te komen tot een passende oplossing.

Ook herhalen we ons dringende advies om medewerkers en eventuele bezoekers mondkapjes te laten dragen zodra zij zich binnen het pand verplaatsen.

Kunnen wij u helpen?

Neem contact op

Quinton staat voor:

Kunnen wij iets voor u betekenen?

Stuur ons dan een bericht

Cursus Aanscherping coronamaatregelen: aangekondigde harde lockdown treft BHV, EHBO-, reanimatie- en veiligheidscursussen. direct aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in of vraag een offerte aan via Mijn Quinton

Aantal personen *
Locatie *
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam + Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoon *
E-mail *