40 kanshebbers landelijke titel Bedrijfshulpverlener van het Jaar 2017

40 kanshebbers landelijke titel Bedrijfshulpverlener van het Jaar 2017

Nieuws

EHBO
40 kanshebbers landelijke titel Bedrijfshulpverlener van het Jaar 2017

De kandidaten voor de titel Bedrijfshulpverlener (BHV’er) van het Jaar 2017 zijn bekend. Dit jaar bedraagt het aantal unieke nominaties 40. De verhouding man/vrouw ligt dit jaar verder uit elkaar. Was dit vorig jaar nog dicht bij elkaar – 21 mannen, 19 vrouwen en 2 teams -, dit jaar betreft het 32 mannen en 8 vrouwen. De genomineerden zijn werkzaam bij diverse organisaties door het hele land, van Groningen tot Maastricht en op Aruba. Binnen dit deel van het Koninkrijk der Nederlanden schenken organisaties ook dit jaar weer aandacht aan Dag van de BHV. De 6e landelijke Dag van de BHV vindt plaats op maandag 6 november. Om 10.00 uur wordt bekendgemaakt wie is verkozen tot BHV’er van het Jaar. De uitreiking vindt diezelfde middag om 16.00 uur plaats binnen de organisatie waar de nieuwe titelhouder werkzaam is.

“Stille krachten” aldus Ambassadeur Erik Akerboom, korpschef van politie

De verkiezing richt zich op de inzet van de bedrijfshulpverlener. Dit kan een daadwerkelijke inzet zijn zoals een reanimatie of de algehele inzet en betrokkenheid ten aanzien van de bedrijfshulpverleningsorganisatie of ook in het publieke domein. De functie van een BHV’er tijdens een inzet is duidelijk, maar juist ook op andere momenten vertoont een grote groep BHV’ers een sterk verantwoordelijkheidsgevoel ten aanzien van veiligheid en gezondheid. Ambassadeur Erik Akerboom over bedrijfshulpverleners als ‘stille krachten’: “Daarom ondersteun ik – en met mij 65.000 politiecollega’s – de Dag van de BHV van harte. Om het belang van de BHV te onderstrepen en de burgers ervan te doordringen hoe doorslaggevend deze stille krachten zijn als elke seconde telt. Inderdaad, 24/7×52=365. Altijd en overal paraat om de helpende hand te bieden.”

Prachtige prijzen, ook voor een goed doel

Om tot de finale selectie van een top 3 te komen beoordeelt de jury woensdag 25 oktober de inzendingen op de omschreven inzet, zonder herleiding naar organisatie, werklocatie of geslacht. De kandidaten maken naast de eretitel BHV’er van het Jaar en een unieke award, kans op de cheque van € 1000,-. De BHV’er van het Jaar overhandigt op zijn of haar beurt tijdens de uitreiking een tweede cheque van € 1000,- aan een goed doel naar keuze.

Internationale deelname

Naast de honderden organisaties in Nederland nemen dit jaar ook organisaties deel uit Vlaanderen, België. Net als voorgaande jaren schenken organisaties op Aruba aandacht aan Dag van de BHV. Een enkele verlengt de aandacht voor hun BHV-organisatie van een dag naar een week om er zo voor te zorgen dat elke collega (extra) geattendeerd wordt op de inzet van de BHV-collega’s.

Over Dag van de BHV

Met Dag van de BHV wordt iedere eerste maandag van november landelijk aandacht gevraagd voor de inzet van alle circa 500.000 bedrijfshulpverleners die Nederland rijk is. Besef, waardering en support zijn sleutelwoorden voor deze Dag. Binnen de organisaties wordt de niet-BHV’er gevraagd zich te realiseren dat hun BHV-collega zich inzet juist voor de ander. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten.

Ambassadeur van Dag van de BHV, korpschef van politie Erik Akerboom, zei in 2016 over BHV’ers: “Hun nabijheid, alertheid en doeltreffendheid voorkomen veel ellende en betekenen regelmatig het verschil tussen leven en dood. Niet alleen tijdens hun werkuren. Bedrijfshulpverleners springen ook op straat bij als de nood aan de man of vrouw komt. Hulp verleen je nu eenmaal niet vanwege de wet, maar uit het hart en met gezond verstand.”

Meer informatie over Dag van de BHV, de genomineerden BHV’er van het Jaar 2017 en de ondersteuning doorAmbassadeur Erik Akerboom.

Kunnen wij u helpen?

Neem contact op

Quinton staat voor:

Kunnen wij iets voor u betekenen?

Stuur ons dan een bericht

Cursus 40 kanshebbers landelijke titel Bedrijfshulpverlener van het Jaar 2017 direct aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in of vraag een offerte aan via Mijn Quinton

Aantal personen *
Locatie *
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam *
Straatnaam + Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Contactgegevens
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoon *
E-mail *