Omgevingsvergunning begeleiden

Plannen voor een ingrijpende verbouwing? Of krijgt uw gebouw een heel andere functie? Daarvoor moet u een omgevingsvergunning brandveilig gebruik aanvragen bij de gemeente. Bij deze vergunning moet u tekeningen aanleveren. Aan deze tekeningen worden pittige eisen gesteld. Wij kunnen deze tekeningen voor u verzorgen, conform de eisen in het Bouwbesluit.

Vraag offerte aan

Eisen in het Bouwbesluit

Gebouwen moeten brandveilig worden gebruikt. De landelijke regels hiervoor zijn vastgelegd in het Bouwbesluit 2012. In dit besluit staan ook de regels voor de plattegrondtekeningen. Op deze tekening moet onder meer zijn aangegeven:

  • De schaalgrootte;
  • Per bouwlaag: de hoogte van de vloer boven het meetniveau; de gebruiksoppervlakte; het maximum aantal personen;
  • Per ruimte: de vloeroppervlakte, de gebruikersbestemming, de hoogste bezetting (bij 25 personen of meer); de opstelling van het inventaris en de inrichtingselementen;
  • Aanduidingen van o.a. brand- of rookwerende scheidingsconstructies, vluchtroutes, draairichting van de deuren, vluchtroute-aanduidingen, noodverlichting, brandmeldcentrale en -paneel, brandbestrijdingsmiddelen, brandweerlift;
  • Gegevens en bescheiden over de aard en de plaats van de brandveiligheidsinstallaties.

Ondersteuning vanaf de tekenfase

U wilt natuurlijk voorkomen dat uw bouwkundige aanpassing pas wordt afgekeurd als de brandweer langskomt voor een controle. Wij adviseren u daarom graag al vanaf de tekenfase, op basis van onze grote kennis en ervaring in brandveiligheid.

Informeer naar de mogelijkheden

 

Kunnen wij u helpen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Is dit wat u zoekt? Of heeft u nog meer vragen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

088 - 010 34 40

Offerte aanvragen