Bedrijfsnoodplan

In de plan van aanpak van de RI&E kan naar voren komen dat uw organisatie een bedrijfsnoodplan moet laten opstellen. En: binnen welk termijn. Een bedrijfsnoodplan is het overkoepelende veiligheidsplan voor uw organisatie. In dit draaiboek staat systematisch aangeven wat de organisatie moet doen in geval van een calamiteit. Een goed bedrijfsnoodplan verzekert de veiligheid van de locatie en de omgeving.

Vraag offerte aan

Hoe ziet uw bedrijfsnoodplan eruit?

Het bedrijfsnoodplan bevat alle documenten van een organisatie op het gebied van calamiteiten. Welke documenten u in dit plan moet opnemen? Dat hangt af van de aard en omvang van uw organisatie. Voor veel organisaties bestaat het bedrijfsnoodplan uit een Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) en een ontruimingsplan. Denk aan kantooromgevingen met een eigen pand. Maar anders is dat bij bijvoorbeeld hoog-risico-bedrijven, bedrijfsverzamelgebouwen en zorgorganisaties. Voor zulke organisaties is een communicatieplan van groot belang. Sommige hoogrisicobedrijven hebben een aanvalsplan voor de brandweer. En ook het arbozorgplan kan bijvoorbeeld deel uitmaken van het bedrijfsnoodplan.

Stroomschema’s

Het is verstandig om in het bedrijfsnoodplan ook stroomschema’s op te nemen. Zoals: wat te doen bij een brand of ongeval, welke procedure wordt gevolgd? En wat is de verzamelplaats? Stroomschema’s werken verhelderend, zeker in geval van een calamiteit.

Informeer naar de mogelijkheden

 

Kunnen wij u helpen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Is dit wat u zoekt? Of heeft u nog meer vragen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

088 - 010 34 40

Offerte aanvragen