Heftruck cursus

Werkt u binnen uw organisatie met een of meer heftrucks? De Arbowet vereist deskundigheid voor het rijden op een intern transportmiddel. In de wet staat ook dat een werkgever zijn werknemers een veilige werkplek moet garanderen. In samenwerking met een gespecialiseerde opleider verzorgt Quinton de cursus Heftruckrijden. Voor medewerkers van 18 jaar en ouder die (soms of vaak) op een vorkheftruck rijden.

Stel opleiding samen

Inhoud cursus Heftruck cursus

Theorie

De cursist krijgt eerst de theorie over veiligheid, wetgeving, onderhoud en voorschriften voor gebruik. Daarna is het oefenen in de praktijk.

Lesstof

Praktisch en veilig omgaan met heftruck, hulpmiddelen, inspecties en onderhoud, mogelijkheden en kracht van de vorkheftruck. Veiligheidsvoorschriften voor het gebruik, de constructie en inrichting, transportroutes en stapelplaatsen. Na de cursus kunt u veilig en verantwoord werken en transporteren met een heftruck, op het bedrijfsterrein en de openbare weg. U weet hoe u ongelukken en schade kunt voorkomen en u herkent gevaarlijke defecten.

Examen

Theorie- en praktijkexamen

Geldigheid van het certificaat

5 jaar

Aantal deelnemers

In overleg

 

Kunnen wij u helpen?

Praktische informatie

Cursuslocatie:

Incompany (bij u op locatie)

Cursusduur:

1 dag

Inclusief

Gediplomeerd instructeur

Certificaat

Gerelateerde diensten

Offerte aanvragen

Stel nu op basis van je eigen wensen een opleiding bij Quinton samen.

  

Wie zijn wij

Ervaar het opleidingscentrum

Op onze opleidingscentra trainen we scenario's in realistische omgevingen, inclusief rook-, vuur- en lichteffecten. Ook ervaart u hier de hitte van het vuur.

Lees meer